Ahad, Januari 11, 2009

DI MANAKAH CANTIKNYA SEORANG WANITA ?

TIPS KECANTIKAN SEMULAJADI


WAHAI WANITA, BAGI MENDAPATKAN BIBIR YANG MENAWAN, UCAPKANLAH KATA-KATA YANG BERHIKMAH DAN BAIK-BAIK SAHAJA.

UNTUK MENDAPATKAN BENTUK MATA YANG MENAWAN, WAHAI WANITA, CARILAH KEBAIKAN YANG TERDAPAT PADA DIRI SETIAP ORANG YANG KITA JUMPA DAN KENALI.

BAGI MENDAPATKAN BENTUK BADAN YANG LANGSING. JANGANLAH KITA LUPA UNTUK MEMBERI SEDIKIT MAKANAN YANG KITA PEROLEHI KEPADA MEREKA YANG MEMERLUKAN.

BAGI MENDAPATKAN RAMBUT YANG LEMBUT DAN CANTIK MAKA MINTALAH SI ANAK KECIL MENYISIRKANNYA PADA SETIAP PAGI DENGAN MENGGUNAKAN JARI-JEMARINYA YANG MULUS.

BAGI MEMPEROLEH KESEMPURNAAN AKHLAK, BERJALANLAH DENGAN ILMU PENGETAHUAN. KERANA ILMU AKAN MENYULUH DALAM KEGELAPAN HIDUP.

JANGAN PERNAH KECILKAN HATI SAHABAT KITA. INGATLAH SENTIASA, JIKA SUATU KETIKA ANDA MEMERLUKAN PERTOLONGAN, AKAN SENTIASA ADA TANGAN YANG PASTI TERHULUR.

DAN DENGAN BERTAMBAHNYA USIA ANDA, ANDA AKAN SEMAKIN MENSYUKURI NIKMAT DIKURNIAKAN KE DUA BELAH TANGAN, SATU UNTUK MENOLONG DIRI ANDA SENDIRI DAN SATU LAGI UNTUK MENOLONG ORANG LAIN.

KECANTIKAN WANITA BUKAN TERLETAK PADA PAKAIAN YANG DIKENAKANNYA, JUGA BUKAN PADA BENTUK TUBUHNYA, ATAU CARA DIA MENYISIR RAMBUTNYA, KECANTIKAN WANITA TERDAPAT PADA MATANYA, CARA DIA MEMANDANG DUNIA. KERANA, DI MATANYALAH TERLETAK GERBANG MENUJU KESETIAP SUDUT HATI MANUSIA, DI MANA CINTANYA DAN KASIHNYA DAPAT BERKEMBANG.

KECANTIKAN WANITA JUGA, BUKAN PADA KEHALUSAN WAJAHNYA, TETAPI KECANTIKAN YANG MURNI, TERPANCAR DARI JIWANYA, YANG PENUH KASIH SAYANG, SENTIASA MEMBERIKAN PERHATIAN DAN CINTANYA.

DENGAN DEMIKIAN, MAKA KECANTIKAN WANITA ITU AKAN TERUS TUMBUH SEPANJANG WAKTU........

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

HARI JADI GURU BESAR

2009 DALAM KENANGAN

DIKIR BARAT SKSD

SAJAK MERDEKA LOGHAT TERENGGANU

ORANG BERBUDI KITA BERBAHASA

MULIANYA SEORANG IBU

HATI ADALAH CERMINAN DIRI

SURAT SEORANG IBU

BUDI BAHASA AMALAN KITA